1611 Dark Red Marcada сакъз

7,90 лв. 5,99 лв.
  • Марка: Сакъзи
  • Кат. номер: .1611
+ -
Купи
Моля, изберете:

Представяме Ви колекция Marcada сакъзчета. Това семейство сакъзчета са изключително издържливи на горещо време, имат полукаскаден ефект и обилен дълготраен цъфтеж. Характерно за тях е, че имат листна маса сходна с тези на мушката но с каскадно развитие на короната като на сакъзчета. Предлаганите разсади са от маточно растение с добре изразени каскаден ефект, разклоненост на короната и изключително богат цъфтеж. Специфичното за кичестите сакъзчета, е че цветовете оформят големи топки, дължината на короната достига до 40-50см а в широчина до 30-35см. Тези сортове са едни от най-любимите и полулярни отглеждани в цял свят. Предлаганите в момента разсади са в саксия ф9-ф11 с оформена здрава коренова система и перфектно оформена корона.

Ето нашите съвети за да имате сакъзчета с богат цъфтеж и гъста корона. Едно от най-важните бих казал основно е качеството на посадъчния материал т.е. какъв разсад засаждате, в каква почва е развит, какво е здравето на кореновата система и как е захванат. Известно, че резниците от нематочно /неоригинално/ растение не се развиват по същият начин както маточното /оригиналното/. Таза е най-често срещаната причина за да не се развие здрава коренова система и здраво зряло растение на много хора. Друг важен аспект е почвата, в която се засажда разсада. Ако тя е бедна на хранителни вещества с неподходящи характеристики на дренажните свойства не може да се развие добро растение. Често срещано е засаждане на разсад в стара почва или почва от градината. Старата почва е бедна на хранителни вещества и лоши дренажни свойства и би могло в нея да са се развили микроорганизми или вредители, които заразяват или забавят развитието на корените. Същото важи и при употреба на почва от градината, от където можете да внесете вредители или тя да е бедна на хранителни вещества. Съветваме Ви да засаждате разсадите в обезпаразитена и обогатена торфена смес / https://www.cveticvet.com/torfeni-smesi.html /. Другият важен момент за да имате перфектно развити кичести сакъзчета е колкото се може по-ранно засаждане и подхранването в периода на развитие и цъфтеж. За да Ви се развие кореновата система и да имате развитие на короната по-рано е препоръчително да засадите разсада в окончателните съдове в периода от втора половина на март до края на април. Също така е задължително да подхранвате през две седмици с водоразтворима тор за цъфтящи цветя в периода април-август. Описаните горе съвети са едни от важните но също така спазвайте правилата за поддържане на умерено влажна почва а не преполята, което е пагубно за сакъзчетата. Редовното почистване на прецъфтелите цветове ще спомогне за по-богат цъфтеж. И не на последно място ако вашите сакъзчета са на южно изложение в най-големите жеги на август е възможно да се забави цъфтежът им. През първата половина на месец май подрежете с 1см връхчетата на стеблата.

Ето и съветите ни за засаждане в най-често използваните 48-50см сандъчета. Масово се засаждат 2 корена в сандъче, което е много компромисен вариант за това кога ще имате гъста корона. 3 корена в сандъче е препорачителен вариант. Ако обаче желаете да имате впечатляваща корона 4 корена в сандъче е най-подходящия избор. Имайте предвид, че в сандъче с тези размери побира 8-10 литра торфена смес.

Доставка
Доставка

5% ОТСТЪПКА от стойността на поръчката при заплащане чрез БАНКОВ ПРЕВОД или PayPal.

Цени на доставки:

Цената на доставката е в зависимост от стойността на поръчката Ви.

- до офис Еконт за поръчка на стойност: до 70.00лв-9.99лв, от 70.01лв до 110.00лв-13.99лв, от 110.01лв до 170.00лв-18.99лв, над 170.01лв-23.99лв

- до краен адрес с Еконт за поръчка на стойност: до 70.00лв-14.99лв, от 60.01лв до 110.00лв-18.99лв, от 110.01лв до 170.00лв-23.99лв, над 170.01лв-29.99лв.

Във всяка пратка изпратена от нас ще получите:

-право на преглед, застраховка и sms уведомление;

-подробен опис и стойност на продуктите във Вашата поръчка;

-фактура при предоставени данни. ВАЖНО!!! Съгласно актуалната наредба Н-18, издадената от Еконт Експрес ООД "разписка за пощенски паричен превод" служи като платежен документ и замества фискалния бон, издаден от изпращача на стоките;

Уведомеление за дата на доставка:

-през зимния период изпълняваме поръчките при прогноза за нощни температури над 0 градуса. На предоставения в поръчката телефонен номер ще получите sms с дата на доставка;

-извън зимен период Вие избирате желаната от Вас датата на доставка от съответната функция при завършване на Вашата поръчка (в опцията избор на час отбележете възможното в менюто). В рамките на 1-2 дни след завършване на Вашата поръчка ще получите sms потвърждение за дата на доставка.