Ciclamen White splash роза храстовидна

40,00 лв. 35,99 лв.
  • Кат. номер: .666
+ -
Купи
Моля, изберете:

Ciclamen White splash е чаен хибрид храстовидна роза. Височина на розата при пълноценно отглеждане 90-110см. Цветовете са цикламени с бели ивици. Розите са засадени в контейнери за рози и са отгледани в климатичните условията на западна България с надморска височина 650м.

Сорта е с продължителен цъфтеж от април до октомври. Засадете розата на слънчево място или шарена сянка, като най-добрите условия за този сорт е да получава директно слънцегреене поне 4 часа на ден. Препоръчваме след като цветовете започнат да презряват да ги премахнете като отрежете цветоноса.

Следвайте следните правила за засаждане и отглеждане на Вашата роза за да имате максимално добро развитие и пълноценен ефект на този сорт. Засаждането е препоръчително да се извърши в периода март-май или септември-ноември (декември). След като подберете правилното място в градината изкопайте дупка с размер около 30см х 30см и дълбочина около 25-30см. Добре почистете дупката от корени на други растения. На дъното положете пясък или дребен чакъл с дебелина на положения слой около 5см, което е задължително ако почвата във Вашия район е глинеста и не добре дренирана. Извадете розата от контейнера, в който сте я получили. Бъдете внимателни при изваждането с оглед на това кореновата система, която е обгърнала почвата в саксията да бъде минимално запазена. Положете розата в дупката и започнете да попълвате пространството около корена с добре раздробена и почистена от бурени почва. Запазете горното нивото на почвата да е същото както е била при получаването на розата в контейнера. След като извършите описаните по-горе дейности полейте обилно розата с около 6-8л вода. Изчакайте почвата да поеме водата и натиснете внимателно с ръка или крак около корена. След това полейте с още около 2-4 литра вода. Две до три седмици след засаждането не е препоръчително да се тори корена. Торенето е препоръчително да се извършва със специализирана тор за рози,  което се извършва през периода април-октомври веднъж на две седмици. През останалата част на годината не се тори. Силно препоръчваме да извършвате и листно подхранване в периода април-октомври (ноември) със същият разтвор от специализирана тор за рози. През горещините на месеците юли и август поливайте обилно и редовно за предпочитане сутрин или късно вечер но в никакъв случай през деня особено при пряко слънцегреене. Целодневно поливане чрез поливна система доставяща вода директно в корена е позволено.

Правила за торене на рози със специализирана тор за рози: Листното подхранване ще даде на Вашата роза бърз достъп до хранителни вещества, които ще предизвикат по-бърз цъфтеж както и свежа и здрава листна маса. Листното подхранване се извършва веднъж седмично чрез пулверизиране на цялата корона на розата с готовия разтвор. Пулверизирането го извършвайте в момент когато не грее пряко слънце и не вали дъжд поне един час след извършване на листното подхранване. Кореновото торене се извършва веднъж на 12-15 дни чрез поливане с готовият разтвор. Количеството на кореново торене е в зависимост от възрастта по следната схема:

  • но 1 година от засаждането 1 литър разтвор през 12-15 дни;
  • от 1 до 3 години от засаждането 1,5 литра разтвор през 12-15 дни;
  • над 3 години от засаждането 2 литра разтвор през 12-15дни.

Торенето с животинска тор е допустимо но би могло да навреди на развитието на Вашата роза. Препоръчваме подрязването на розите да се извършва ранна пролет веднага след последните сериозни студове. В случай, че практикувате есенно подрязване бъдете сигурни че поне три седмици след подрязването няма да има отрицателни температури.

Доставка
Доставка

Цени на доставки:

Цената на доставката е в зависимост от стойността на поръчката Ви.

- до офис Еконт за поръчка на стойност: до 25.00лв-7.49лв, от 25.01лв до 60.00лв-8.49лв, от 60.01лв до 100.00лв-10.99лв, над 100.01лв-13.99лв

- до краен адрес с Еконт за поръчка на стойност: до 25.00лв-10.99лв, от 25.01лв до 60.00лв-12.99лв, от 60.01лв до 100.00лв-15.99лв, над 100.01лв-17.99лв.

Във всяка пратка изпратена от нас ще получите:

-право на преглед, застраховка и sms уведомление;

-подробен опис и стойност на продуктите във Вашата поръчка;

-фактура при предоставени данни. ВАЖНО!!! Съгласно актуалната наредба Н-18, издадената от Еконт Експрес ООД "разписка за пощенски паричен превод" служи като платежен документ и замества фискалния бон, издаден от изпращача на стоките;

Уведомеление за дата на доставка:

-през зимния период изпълняваме поръчките при прогноза за нощни температури над 0 градуса. На предоставения в поръчката телефонен номер ще получите sms с дата на доставка;

-извън зимен период Вие избирате желаната от Вас датата на доставка от съответната функция при завършване на Вашата поръчка (в опцията избор на час отбележете възможното в менюто). В рамките на 1-2 дни след завършване на Вашата поръчка ще получите sms потвърждение за дата на доставка.