EDEN RED Eric Tabarly роза катерлива

45,90 лв.
  • Кат. номер: .1035 + PlCote20
+ -
Купи
Моля, изберете:

Розите са колекционерски сортове. Засадени са в големи контейнери ф19 с много добре развита коренова система. В почвата е вложена тор с отложено действие.

Заедно с розата получавате подарък тор с 9 месечно отложено действие. Разположете равномерно торта в изкопаната дупка в градината преди полагането на розата.

Представяме Ви EDEN RED Eric Tabarly, пореден шедьовър от палитрата на колекционерските сортове рози.

Eric Tabarly е катерлива роза. Броят на листенцата на цвета в стадии на пълен цъфтеж е над 100. Диаметъра на цвета е около 12см. Височина на розата при пълноценно отглеждане 180-200см.

Eric Tabarly е с обилен и продължителен цъфтеж от края на май до ноември. Засадете розата на слънчево място, като най-добрите условия за този сорт е да получава директно слънцегреене около 6-7 часа на ден. Препоръчваме след като цвета започне да преминава пълният си цъфтеж да го премахнете като отрежете с лозарска ножица стеблото носещо цвета до първата листана дръжка. 

Следвайте следните правила за засаждане и отглеждане на Вашата роза Eric Tabarly за да имате максимално добро развитие и пълноценен ефект на този сорт. Засаждането е препоръчително да се извърши в периода февруари-май или септември-ноември. След като подберете правилното място на двора според описанието по-горе изкопайте дупка в градината, която да бъде с размер около 30смх30см и дълбочина около 25-30см. Добре почистете в дупката от корени на други растения наоколо. На дъното положете пясък или дребен чакъл с дебелина на положения слой около 5см, което е задължително ако почвата във Вашия район е глинеста и недобре дренирана. Извадете розата от контейнера, в който сте я получили. Бъдете внимателни при изваждането с оглед на това кореновата система, която е обгърнала почвата в саксията да бъде минимално запазена. Положете розата с корена в дупката и започнете да попълвате пространството около корена с раздробена и почистена от плевели почва от изкопаната дупка. След като извършите описаните по-горе дейности полейте обилно розата с около 6-8л вода. Изчакайте да се поеме водата от почвата и натиснете внимателно с ръка или крак почвата около корена. След това полейте с още около 2-4 литра вода. Две до три седмици след засаждането не е препоръчително да се тори корена. Вашата роза Eric Tabarly изисква торене със специализирана тор за рози, което се извършва през периода април-октомври веднъж на две седмици. През останалата част на годината не се тори. През горещините на месеците юли и август поливайте обилно и редовно за предпочитане сутрин или късно вечер но в никакъв случай през деня особено при пряко слънцегреене. Целодневно поливане чрез поливна система доставяща вода директно в корена е позволено.

Ако имате въпроси относно засаждането и отглеждането можете да получите нашите професионални съвети на тел. 0888749394.

Доставка
Доставка

Цени на доставки:

- до офис на Еконт: до 7 лв;

- до краен адрес: до 10 лв.

*описаните цени за доставки са максимална стойност. В случай, че при подготовка на Вашата пратка калкулацията на Еконт е на по-ниска от обявените стойности, то Вие ще заплатите по-ниската стойност. Стойността на доставката няма да надхвърли описаните цени на доставка, независимо от обема и стойността на Вашата поръчка.

Във всяка пратка изпратена от нас ще получите:

-право на преглед, застраховка и sms уведомление;

-подробен опис и стойност на продуктите във Вашата поръчка;

-фактура при предоставени данни. ВАЖНО!!! Съгласно актуалната наредба Н-18, издадената от Еконт Експрес ООД "разписка за пощенски паричен превод" служи като платежен документ и замества фискалния бон, издаден от изпращача на стоките;

Уведомеление за дата на доставка:

-през зимния период изпълняваме поръчките при прогноза за нощни температури над 0 градуса. На предоставения в поръчката телефонен номер ще получите sms с дата на доставка;

-извън зимен период Вие избирате желаната от Вас датата на доставка от съответната функция при завършване на Вашата поръчка (в опцията избор на час отбележете възможното в менюто). В рамките на на 1-2 дни след завършване на Вашата поръчка ще получите sms потвърждение за дата на доставка.