ИЗЧЕРПАНО !!! First Yellow ф13 мушкато

  • Кат. номер: .358 ф13 +тор20 + торф 1л мушката

За всяко растения получавате подарък професионална водоразтворима тор за листно подхранване на мушката и 1литър професионална торфена смес за отглеждане на мушката с добавена тор с 9 месечно отложено действие.

Сорта е изключително рядкосрещан и с много бавно развитие. Изисква специфични условия, грижи, знания и умения за отглеждане. Препоръчваме го само на колекционери със знания, умения и условия за отглеждане.

Растенията са маточни, патентован сорт. Мушкатата са засадени в саксия ф13. Сорта е сравнително претенциозен за отглеждане. Развива се значително по-бавно от останалите видове мушката. Цъфтежа му не е обилен. Плътността на цетовете се влияе от осветеността и правилното подхранване. При добра осветеност цветовете са по-наситени и обратно, при недостиг на светлина цветовете избледняват.Нашите съвети за правилно отглеждане са следните. Пресадете растението в саксия около ф13 до ф15 като използвате само изпратената към него торфена смес. След пресаждане полейте равномерно с около 200мл вода. При пресаждане се убедете, че дренажните отвори на саксията са добре отворени. След първоначалната поливка при пресаждането поливайте само през подложката на саксията. През есенно-зимния период веднъж на около 10 дни. През пролето-летния период веднъж на 5-6 дни. Кореново подхранване не е нужно да извършвате за период от една година след пресаждането. Листно подхранване извършвайте веднъж на 6-7 дни с получената водоразтворима тор за мушката. Растенията са на възраст около 1-2 години, отглеждани в професионална обезпаразитена торфена смес. За наторяване е използвана NPK тор PLANTA с микроелементи (12+5+24(+2)). Общ азот N-12%. Нитратен азот N-9.8%, Амониев азот N-2.2%, Фосфор водоразтворим P2O5-5%, Калий водоразтворим K2O-24.2%. Магнезий водоразтворим MgO-2%, Бор B-0.01%, Мед Cu-0.01%, Желязо Fe-0.05%, Манган Mn-0.05%, Молибден Mo-0.001%, Цинк Zn-0.01%. През пролетно-летния сезон отглеждайте Вашето мушкато на открито за предпочитане на шарена сянка. През зимния период подсигурете по възможност добре осветено помещение и температура не по-ниска от 8-10 градуса. При температури под 8-10 и над 30 градуса растенията забавят своето развитие. В случай, че имате нужда от нашите професионални съвети можете да се свържете с нас на 0888749394.

Доставка
Доставка

Цени на доставки:

- до офис Еконт максимална до: 7.90лв;

- до краен адрес максимална до: 11.90лв.

Във всяка пратка изпратена от нас ще получите:

-право на преглед, застраховка и sms уведомление;

-подробен опис и стойност на продуктите във Вашата поръчка;

-фактура при предоставени данни. ВАЖНО!!! Съгласно актуалната наредба Н-18, издадената от Еконт Експрес ООД "разписка за пощенски паричен превод" служи като платежен документ и замества фискалния бон, издаден от изпращача на стоките;

Уведомеление за дата на доставка:

-през зимния период изпълняваме поръчките при прогноза за нощни температури над 0 градуса. На предоставения в поръчката телефонен номер ще получите sms с дата на доставка;

-извън зимен период Вие избирате желаната от Вас датата на доставка от съответната функция при завършване на Вашата поръчка (в опцията избор на час отбележете възможното в менюто). В рамките на 1-2 дни след завършване на Вашата поръчка ще получите sms потвърждение за дата на доставка.