Katie Blue Аубриета Aubrieta

5,90 лв.
  • Кат. номер: .1525
+ -
Купи
Моля, изберете:
Аубриета е многогодишно тревисто вечнозелено растение. Стъблото е полегнало и разклонено, образуващо доста плътна розетка. Листата са дребни, назъбени, жлезисти и овласени. Цветовете са многобройни и покриват напълно листната маса. Напълно зимоустойчиво растение. Развива се на височина 4-5 см, ширината на една няколкогодишна туфа може да достигне 30-40 и повече см. Аубриета има силно декоративен пролетен цъфтеж. Цветовете са единични, около 1-1.5 см, състоят се от 4 венчелистчета и напълно покриват листната маса. Те са ярки и наситени на цвят. Цъфтежът е продължителен - започва от април и може да продължи два и повече месеца. Отглежда се на слънчево и добре дренирано място. Веднъж засадена, аубриетата няма нужда от грижи. Издържа на силно засушаване. Тя се разраства и всяка година става все по-хубава. След цъфтежа, около 2 месеца през лятото тя пожълтява и не изглежда особено добре - тогава може да се подстриже, но не прекалено. Към края на лятото аубриетата започва да нараства на листна маса и отново изглежда добре до следващия цъфтеж. Подходяща е за аранжировки на алпинеуми, в цветни бордюри с други пролетни цветя. Може да се използва за зацветяване на сухи подпорни стени и каменни зидове, наклонени припечни терени, където други растения трудно биха се справили. С интензивната си багра, аубриетата доминира сред другите пролетни цветя и в същото време подчертава и тяхната красота.
Отстъпки и Доставка
Отстъпки и Доставка

Отстъпки от стойността на поръчката Ви:

-от 80.00лв до 100.00лв - 5% отстъпка;

-от 100.01лв до 140.00лв - 6% отстъпка;

-над 140.01лв - 8% отстъпка.

*Отстъпката важи само и единствено за поръчка направена в нашия е-магазин. Тя се калулира автоматично при завършване на поръчката Ви.

 

Цени на доставки:

Цената на доставката е в зависимост от стойността на поръчката Ви.

- до офис Еконт за поръчка на стойност: до 20.00лв - 6.80лв, от 20.01лв до 50.00лв - 7.70лв, над 50.01лв - 8.99лв

- до краен адрес с Еконт за поръчка на стойност: до 20.00лв - 8.60лв, от 20.01лв до 39.00лв - 10.90лв, от 39.01лв до 49.99лв - 11.99лв, над 50.00лв - 12.99лв.

Във всяка пратка изпратена от нас ще получите:

-право на преглед, застраховка и sms уведомление;

-подробен опис и стойност на продуктите във Вашата поръчка;

-фактура при предоставени данни. ВАЖНО!!! Съгласно актуалната наредба Н-18, издадената от Еконт Експрес ООД "разписка за пощенски паричен превод" служи като платежен документ и замества фискалния бон, издаден от изпращача на стоките;

Уведомеление за дата на доставка:

-през зимния период изпълняваме поръчките при прогноза за нощни температури над 0 градуса. На предоставения в поръчката телефонен номер ще получите sms с дата на доставка;

-извън зимен период Вие избирате желаната от Вас датата на доставка от съответната функция при завършване на Вашата поръчка (в опцията избор на час отбележете възможното в менюто). В рамките на 1-2 дни след завършване на Вашата поръчка ще получите sms потвърждение за дата на доставка.