Leonardo Da Vinci® Floribunda MEILLAND роза храстовидна

79,00 лв.
  • Кат. номер: .83
+ -
Купи
Моля, изберете:

Розите са колекционерски сортове с корен на роза!!! Засадени са в големи контейнери /ф20-ф22/ с много добре развита коренова система. В почвата е вложена тор с отложено действие.

Представяме Ви Leonardo Da Vinci /Леонардо Да Винчи/, пореден шедьовър от палитрата на колекционерските сортове рози.

Leonardo Da Vinci /Леонардо Да Винчи/ е храстовидна роза. Цветовете на розата са кичести в розови нюанси. Броят на листенцата на цвета в стадии на пълен цъфтеж е 75-80. Диаметъра на цвета е 7-10см. Височина на розата при пълноценно отглеждане 70-110см.

Сорта Leonardo Da Vinci /Леонардо Да Винчи/ е създаден и патентован от г-н Jacques Mouchotte като е представен официално през 1994г. от френската компания MEILLAND. Всяка роза се доставя със сертификат издаден от създателя на сорта MEILLAND, доказващ автентичността на произхода на посадъчния материал. Розите са засадени в контейнери за рози.

Leonardo Da Vinci /Леонардо Да Винчи/е с обилен и продължителен цъфтеж от края на май до ноември. Засадете розата на слънчево място, като най-добрите условия за този сорт е да получава директно слънцегреене около 6-7 часа на ден. Препоръчваме след като цвета започне да преминава пълният си цъфтеж да го премахнете като отрежете с лозарска ножица стеблото носещо цвета до първата листана дръжка. Стеблата на Leonardo Da Vinci /Леонардо Да Винчи/ обичайно са прави и дълги, което позволява да се използват за рязан цвят, който ще даде допълнителен стил, аромат и уют във Вашия дом.

Следвайте следните правила за засаждане и отглеждане на Вашата роза Leonardo Da Vinci за да имате максимално добро развитие и пълноценен ефект на този сорт. Засаждането е препоръчително да се извърши в периода февруари-май или септември-ноември. След като подберете правилното място на двора според описанието по-горе изкопайте дупка в градината, която да бъде с размер около 30смх30см и дълбочина около 25-30см. Добре почистете в дупката от корени на други растения наоколо. На дъното положете пясък или дребен чакъл с дебелина на положения слой около 5см, което е задължително ако почвата във Вашия район е глинеста и недобре дренирана. Извадете розата от контейнера, в който сте я получили. Бъдете внимателни при изваждането с оглед на това кореновата система, която е обгърнала почвата в саксията да бъде минимално запазена. Положете розата с корена в дупката и започнете да попълвате пространството около корена с раздробена и почистена от плевели почва от изкопаната дупка. След като извършите описаните по-горе дейности полейте обилно розата с около 6-8л вода. Изчакайте да се поеме водата от почвата и натиснете внимателно с ръка или крак почвата около корена. След това полейте с още около 2-4 литра вода. Две до три седмици след засаждането не е препоръчително да се тори корена. Вашата роза Leonardo Da Vinci изисква торене със специализирана тор за рози, което се извършва през периода април-октомври веднъж на две седмици. През останалата част на годината не се тори. През горещините на месеците юли и август поливайте обилно и редовно за предпочитане сутрин или късно вечер но в никакъв случай през деня особено при пряко слънцегреене. Целодневно поливане чрез поливна система доставяща вода директно в корена е позволено.

В случай, че желаете да отглеждате Вашата роза Leonardo Da Vinci в саксия то засадете розата в периода март-април или септември-ноември в саксия с диаметър 35-40см, като използвате за засаждане обезпаразитена торфена смес. Задължително саксията трябва да е с подложка а на дъното й да е положен ситен чакъл или пясък с дебелина 5см. Торенето се извършва както е описано по-горе. Препоръчваме в периода декември-февруари саксията за бъде допълнително обгърната странично със защитно покритие против замръзване.

Ако имате въпроси относно засаждането и отглеждането можете да получите нашите професионални съвети на тел. 0888749394.

Доставка
Доставка

Цени на доставки:

Цената на доставката е в зависимост от стойността на поръчката Ви.

- до офис Еконт за поръчка на стойност: до 25.00лв-7.49лв, от 25.01лв до 60.00лв-8.49лв, от 60.01лв до 100.00лв-10.99лв, над 100.01лв-13.99лв

- до краен адрес с Еконт за поръчка на стойност: до 25.00лв-10.99лв, от 25.01лв до 60.00лв-12.99лв, от 60.01лв до 100.00лв-15.99лв, над 100.01лв-17.99лв.

Във всяка пратка изпратена от нас ще получите:

-право на преглед, застраховка и sms уведомление;

-подробен опис и стойност на продуктите във Вашата поръчка;

-фактура при предоставени данни. ВАЖНО!!! Съгласно актуалната наредба Н-18, издадената от Еконт Експрес ООД "разписка за пощенски паричен превод" служи като платежен документ и замества фискалния бон, издаден от изпращача на стоките;

Уведомеление за дата на доставка:

-през зимния период изпълняваме поръчките при прогноза за нощни температури над 0 градуса. На предоставения в поръчката телефонен номер ще получите sms с дата на доставка;

-извън зимен период Вие избирате желаната от Вас датата на доставка от съответната функция при завършване на Вашата поръчка (в опцията избор на час отбележете възможното в менюто). В рамките на 1-2 дни след завършване на Вашата поръчка ще получите sms потвърждение за дата на доставка.