Общи условия

Общи условия за ползване

 1. Продукти
 2. Специални оферти, разпродажби и продажби на ЕДРО
 3. Регистрация
 4. Защита на лични данни и политика на поверителност
 5. Забравена парола
 6. Създаване и обединяване на поръчка/и
 7. Начин на плащане
 8. Издаване на фискален касов бон и фактура
 9. Доставка, отстъпки и рекламации
 10. Връщане на стока и възстановяване на стойността

Настоящите общи условия целят да пояснят и уредят взаимоотношенията между онлайн магазин www.cveticvet.com и потребителите, които посещават и се възползват от неговите услуги. Тези условия обвързват самия уебсайт и всички негови посетители и клиенти, като и двете страни се задължават да спазват, приемат и съгласяват с описаните условия. Настоящите общи условия могат да бъдат променяни и актуализирани едностранно от www.cveticvet.com. Промените влизат в сила незабавно и са задължителни за всички посетители. Уебсайтът не се задължава да уведомява потребителите за всяка евентуална промяна, която прави.

www.cveticvet.com е уебсайт за електронна търговия, който се управлява от дружеството с ограничена отговорност "Цвети Цвет София" ЕООД, ЕИК: BG204157823, адрес на управление: с.Гълъбовци 2223, ул.21-ва, номер 32, Стоян Михов в качеството си на управител.

1. Продукти

Всички продукти и растения в сайта имат подробно описание а за растенията и съвети за отглеждане. Цените в сайта са с крайни, без включена цена на доставка, и не подлежат на никакво допълнително облагане с данъци. Сайтът запазва правото си да променя цени на продукти и промоции без предварително уведомление. Сайтът не носи отговорност за неправилно отглеждане на растенията или за неправилна употреба на продуктите, които не са растения. Също така сайтът не носи отговорност за неспазване на правила за безопасност при боравене с торове, торфени смеси и препарати. Сайтът не носи отговорност за незнанието и непознаването от потребителите на растителностите и цветята и техните специфични характеристики и свойства. Сайтът не носи отговостност за начина на употреба и съхранение на предлаганите продукти.

2. Специални оферти, разпродажби и продажби на ЕДРО

В уебсайта се предлагат различни промоционални предложения, разпродажби и оферти за продажби на ЕДРО, които са валидни в рамките на определен (ограничен) период от време или до изчерпване на количествата. След изтичане на промиционалните оферти те може да не бъдат актуални отново.

Офертите в категория "НА ЕДРО" не разграничават вида клиент. Всяко лице /физическо или юридическо/ може да поръчва от офертите в категория "НА ЕДРО" при условията описани във всяка оферта. При поръчки на "ЕДРО" важат само условията и цени за доставка описани в категорията.

В категория "разпродажби" може да бъдат публикувани оферти за стоки с дефекти и растения с недобър търговски вид. В тези обяви се описват съответните забележки по продуктите. Сайтът не носи отговорност, в случай, че потребител поръчва продукт без да се е запознал с пълният текст на офертите и в частност забележките в категория "разпродажби". 

Промоционалните продукти са такива, намалени от оригиналната им цена в сайта. Специалните предложения са валидни до изчерпване на количествата или за определен (ограничен) период от време.

3. Регистрация

За да си направите регистрация, трябва да попълните всички задължителни полета по възможност с максимално изчерпателна и актуална информация. Липсата на такава информация може да затрудни и усложни обработката на поръчките Ви. Всички Ваши данни трябва да бъдат попълнени на кирилица, с изключение на адреса на електронната поща. При некоректно попълнени, грешни данни или такива неизписани на кирилица администратора на сайта има право да отхвърли поръчката.

Друга възможност, заместваща регистрацията в сайта е да използвате Вашият акаунт във Фейсбук или Гълъл. За тази цел използвайте съответния бутон в менюто "Вход клиенти".

Всеки регистриран потребител може да редактира данните в своят профил и да следи статуса на своите поръчки.

4. Защита на лични данни и политика за поверителност

Сайтът е снабден със защитен SSL (Secure Socet Layer) сертификат, който осигурява шифрована връзка между сървъра и личния ви браузър, за да осигурим сигурност за вашите лични данни. Всички Ваши данни, публикувани в сайта, са изцяло конфиденциални, защитени и ще бъдат използвани само за нуждите на сайта и реализация на доставката на поръчаните продукти. Нашата политика за поверителност: https://www.cveticvet.com/gdp-privacy-policy.html . Всеки потребител има право за изтрие своята регистрация или да изисква своята анонимизация по надлежният ред, за което ни информира задължително на ел.поща: s.mihov@cveticvet.com .

5.Забравена парола

Ако сте забравили паролата си, трябва да въведете вашия е-майл адрес в полето "Забравена парола", след което ще получите нова автоматично генерирана парола в пощенската си кутия. От съображения за сигурност е желателно да смените автоматично генерираната парола с нова.

6. Създаване и обединяване на поръчка/и

Създаването на поръчка се извършва от регистрираните потребители, чрез избор на продукти в "количка с покупки". Преди натискане на бутон "купи" поръчката може да бъде редактирана от потребителите.

След натискане на бутон "купи" поръчката е в статус "нова непотвърдена". За потвърждаване на поръчка и уточняване на дата за доставка, клиентите получават телефонно обаждане от номера 0888749394. При невъзможност за свързване с клиент и неполучаване на обратно обаждане поръчката може да бъде прехвърлена в статус "отхвърлена". В този случай администратор на сайта има правото но не и задължение и да изпрати информативно електронно писмо на предоставеният ел.адрес от потребителя за уточнение за статуса на поръчката.

Сайта изпраща поръчаните стоки до своите клиенти само и единствено след потвърждение и уточнение за дата на доставка чрез тел.разговор или кореспонденция по ел.поща.

Сайта има неотменното право да откаже по своя преценка поръчка или доставка без да е задължен да информира за това свое решение потребителя.

Потребител реализирал няколко поръчки и желаещ те да бъдат обединени в една има правото да го направи като за целта информира администратора на сайта чрез ел.поща s.mihov@cveticvet.com, или като впише текст "моля да бъдат обединени следните номера на поръчки ...... " в полето "бележки" на всяка поръчка.

7. Начини за плащане

 1. Плащане при получаване  Най-популярният начин на разплащане в България. Плащането се осъществява при самата доставка на стоката в получаващият офис на Еконт Експрес ООД или при доставка до адрес на куриера/служителя на Еконт Експрес ООД
 2. Банков превод  Плащането се извършва чрез банков трансфер до сметката на фирмата ни в лева. Моля, поставете номера на поръчката си като основание за плащане. След извършване на плащането клиентът трябва да ни изпрати ел.писмо на адрес s.mihov@cveticvet.com с номера или сканираното копие от транзакцията.Във всяка пратка заедно с превозният документ /товарителница/ клиента получава копие от своята поръчка.
 3. Чрез системата за сигурни плащания PayPal.

5% ОТСТЪПКА от стойността на поръчката при заплащане чрез БАНКОВ ПРЕВОД или PayPal.

8. Издаване на фискален касов бон и фактура

ВАЖНО!!! При получаване на Вашите поръчки от служителите на Еконт Експрес ООД изисквайте да Ви бъде предоставена "разписка за платен паричен превод", която съгласно актуалните изисквания на наредба Н-18 е платежният документ, заместващ издаването на фискален бон от изпращача на стоките. Клиентите изискващи от нас издаванто на фактура тя ще бъде предоставена на хартиен носител заедно с копие от поръчката. Разписката за платен пощенски паричен превод, получена от куриерите, я прикрепете към фактурата Ви.

Ако желаете да Ви бъде издадена фактура, трябва да въведете данните в полето за данни или в полето 'бележки" при завършване на поръчката Ви. Задължителните данни за издаване на фактура са: име на фирмата, адрес, телефон, данъчен номер. Фактурата се изпраща с пратката и се намира в документите за транспорт.

9. Доставка и рекламации

 1. Цени на доставки:

  Цената на доставката е в зависимост от стойността на поръчката Ви.

  - до офис Еконт за поръчка на стойност: до 70.00лв-9.99лв, от 70.01лв до 110.00лв-13.99лв, от 110.01лв до 170.00лв-18.99лв, над 170.01лв-23.99лв

  - до краен адрес с Еконт за поръчка на стойност: до 70.00лв-14.99лв, от 60.01лв до 110.00лв-18.99лв, от 110.01лв до 170.00лв-23.99лв, над 170.01лв-29.99лв.

 2. Доставките се извършват на избраната от Вас дата за доставка и до избраният от Вас офис на Еконт или краен адрес.

 3. Всички наши пратки са с право на преглед преди заплащане и "смс уведомление". В случай, че клиент откаже приемане на пратката стойността за транспортиране в двете посоки е за негова сметка.

 4. В случай, че при получаване на пратката клиента има забележки за цялостта на пратката или констатира, че има счупени, повредени или липсващи стоки е задължен да поиска констативен протокол от куриера. В този случай, клиента заплаща стойността на пратката съгласно условията на Еконт Експрес ООД и информира Цвети Цвет София ЕООД незабавно на тел.0888749394. Във всяка пратка има копие от поръчката на клиента за проверка на наличността и съответствие с поръчаните продукти. Сайта не носи отговорност за каквито и да е липси и щети след приемане на пратката от Еконт Експрес ООД.

10. Връщане на стока и възстановяване на стойността

 1. Връщане на закупена стока може бъде направена в рамките на 14 календарни дни след получаване на поръчката.
 2. Стоката се изпраща до офис Еконт Експрес ООД, гр. Сливница, като разходите по доставката се покриват от клиента.
 3. 100% възстановяване на сумата за върнатата стока се извършава по банков път или чрез паричен превод, след като стоката бъде върната при следните неотменими условия:
  1. в документите с пратката е приложен оригинал на фискален касов бон за закупуването й и копие от поръчката на клиента;
  2. след проверена от наш служител за състоянието на продуктите съответстващ на изпратените както и при условие, че продуктите са с оригиналната си опаковка а растенията не са пресаждани и изваждани от оригиналните си саксии, както и при условие, че от растенията не са откъсвани части от тях, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.
  3. растенията съответстват на описаните в поръчката на клиента. Копие от поръчката се изпраща с всяка пратка с приложен и фискален бон.
  4. предварително писменно уведомление до нас на ел.поща s.mihov@cveticvet.com за уточнена дата на получаване
 4. При спор, който не може да бъде решен съвместно с нашия онлайн магазин, може да се обърнете към сайта на ОРС.

Важно!!!

 • Цените важат само за този онлайн магазин и не са валидни за други обекти на фирмата!
 • При грешка, допусната от клиента или непознаване на видовете растителност и начините за отглеждането им, или неползването/ползването на препарати, торове, торфени смеси, или природни бедствия и аварии повлияли върху продуктите, сайтът не носи отговорност!!!
 • Сайтът запазва правото си да променя цени, наличности и текущи оферти, като не се задължава да уведомява клиентите и потребителите си за променените условия.
 • Всички права са запазени! Цялата информация в сайта е собственост на "Цвети Цвет София" ЕООД и използването на съдържанието в сайта (или част от него) е позволено само с цитиране и поставяне на линк към www.cveticvet.com