Purple Spider Остеоспермум

7,90 лв. 4,99 лв.
  • Кат. номер: .1428
+ -
Купи
Моля, изберете:

Остеоспермум (африканска маргаритка) е многогодишно туфесто растение. Цъфтежът му е дълготраен от май до ноември. Можете да го отглеждате както в саксии, сандъчета така и в градината. Засаждете го в градината през пролетта (края на март до края на юни). За да може да развие в пълнота своят обилен цъфтеж го отглеждайте на слънчеви до полусенчести места. Ще се развива и на сенчесто място но с необилен цъфтеж. При отглеждане в саксии/сандъчета почвата трябва да бъде влажна но не и прекалено мокра. Също така поддържайте добре хранителна почвата, чрез използване на торове за цъфтящи цветя или торове с отложено действие. Почиствайте редовно прецъфтяващите цветове за да спомогнете за по-обилен нов цъфтеж. За отстраняване на прецъфтелите цветове премахнете цветоноса до основата му. През летния сезон пълверизирането на листната маса след залез слънце е силно препоръчително. Сорта достига височина до около 30-40см и се развива като туфесто храстче. Зазимяването на засадените в градината растения се извършва, чрез загърляне на корените с листовка (есенни листа и почва. Изрязването на изсъхналите стебла се извършва пролетта (края на март-април), когато и се премахва загърлящата почва. Засадените в саксии (сандъчета) растения издържат до около -3 градуса при много ниска влажност на почвата. През зимата може да се отглеждат като стайно цвете с възможно повече достъп на дневна светлина и стайна температура. Препоръчителен размер при саксийно отглеждане е около ф15-ф17.

Растенията, които предлагаме са в работни саксии ф10.5

Доставка
Доставка

Цени на доставки:

- до офис на Еконт: до 7 лв;

- до краен адрес: до 10 лв.

*описаните цени за доставки са максимална стойност. В случай, че при подготовка на Вашата пратка калкулацията на Еконт е на по-ниска от обявените стойности, то Вие ще заплатите по-ниската стойност. Стойността на доставката няма да надхвърли описаните цени на доставка, независимо от обема и стойността на Вашата поръчка.

Във всяка пратка изпратена от нас ще получите:

-право на преглед, застраховка и sms уведомление;

-подробен опис и стойност на продуктите във Вашата поръчка;

-фактура при предоставени данни. ВАЖНО!!! Съгласно актуалната наредба Н-18, издадената от Еконт Експрес ООД "разписка за пощенски паричен превод" служи като платежен документ и замества фискалния бон, издаден от изпращача на стоките;

Уведомеление за дата на доставка:

-през зимния период изпълняваме поръчките при прогноза за нощни температури над 0 градуса. На предоставения в поръчката телефонен номер ще получите sms с дата на доставка;

-извън зимен период Вие избирате желаната от Вас датата на доставка от съответната функция при завършване на Вашата поръчка (в опцията избор на час отбележете възможното в менюто). В рамките на на 1-2 дни след завършване на Вашата поръчка ще получите sms потвърждение за дата на доставка.