Eyeconic® MEILLAND роза катерлива

45,90 лв. 39,99 лв.
  • Кат. номер: .55 + PlCote20
+ -
Купи
Моля, изберете:

Розите са колекционерски сортове. Засадени са в големи контейнери ф19 с много добре развита коренова система. В почвата е вложена тор с отложено действие.

Заедно с розата получавате подарък тор с 9 месечно отложено действие. Разположете равномерно торта в изкопаната дупка в градината преди полагането на розата.

Представяме Ви Eyeconic /Айконик/, един от най-новите колекционерски сортове катерливи рози.

Eyeconic /Айконик/ е сорт катерлива роза, която може да се отглежда освен в градината но и в саксия. Цветовете са двуцветни в жълто и червено. Диаметъра на цвета е 7-8см при пълен цъфтеж. Този сорт роза има простоцветна форма на цвета. Височината до която достига розата е 120см-150см.

Сорта Eyeconic /Айконик/ е създаден и патентован от френската компания MEILLAND като е представен официално през 2013г.

Следвайте следните правила за засаждане и отглеждане на Вашата роза Eyeconic /Айконик/ за да имате максимално добро развитие и пълноценен ефект на този сорт. Засаждането е препоръчително да се извърши в периода февруари-май или септември-ноември. След като подберете правилното място на двора според описанието по-горе изкопайте дупка в градината, която да бъде с размер около 30смх30см и дълбочина около 25-30см. Добре почистете в дупката от корени на други растения наоколо. На дъното положете пясък или дребен чакъл с дебелина на положения слой около 5см, което е задължително ако почвата във Вашия район е глинеста и недобре дренирана. Извадете розата от контейнера, в който сте я получили. Бъдете внимателни при изваждането с оглед на това кореновата система, която е обгърнала почвата в саксията да бъде минимално запазена. Положете розата с корена в дупката и започнете да попълвате пространството около корена с раздробена и почистена от плевели почва от изкопаната дупка. След като извършите описаните по-горе дейности полейте обилно розата с около 6-8л вода. Изчакайте да се поеме водата от почвата и натиснете внимателно с ръка или крак почвата около корена. След това полейте с още около 2-4 литра вода. Две до три седмици след засаждането не е препоръчително да се тори корена. Вашата роза Eyeconic /Айконик/ изисква торене със специализирана тор за рози, което се извършва през периода април-октомври веднъж на две седмици. През останалата част на годината не се тори. През горещините на месеците юли и август поливайте обилно и редовно за предпочитане сутрин или късно вечер но в никакъв случай през деня особено при пряко слънцегреене. Целодневно поливане чрез поливна система доставяща вода директно в корена е позволено.

В случай, че желаете да отглеждате Вашата роза Eyeconic /Айконик/ в саксия то засадете розата в периода март-април или септември-ноември в саксия с диаметър 35-40см, като използвате за засаждане обезпаразитена торфена смес. Задължително саксията трябва да е с подложка а на дъното й да е положен ситен чакъл или пясък с дебелина 5см. Торенето се извършва както е описано по-горе. Препоръчваме в периода декември-февруари саксията за бъде допълнително обгърната странично със защитно покритие против замръзване.

Ако имате въпроси относно засаждането и отглеждането можете да получите нашите професионални съвети на тел. 0888749394.

Доставка
Доставка

Цени на доставки:

- до офис на Еконт: до 7 лв;

- до краен адрес: до 10 лв.

*описаните цени за доставки са максимална стойност. В случай, че при подготовка на Вашата пратка калкулацията на Еконт е на по-ниска от обявените стойности, то Вие ще заплатите по-ниската стойност. Стойността на доставката няма да надхвърли описаните цени на доставка, независимо от обема и стойността на Вашата поръчка.

Във всяка пратка изпратена от нас ще получите:

-право на преглед, застраховка и sms уведомление;

-подробен опис и стойност на продуктите във Вашата поръчка;

-фактура при предоставени данни. ВАЖНО!!! Съгласно актуалната наредба Н-18, издадената от Еконт Експрес ООД "разписка за пощенски паричен превод" служи като платежен документ и замества фискалния бон, издаден от изпращача на стоките;

Уведомеление за дата на доставка:

-през зимния период изпълняваме поръчките при прогноза за нощни температури над 0 градуса. На предоставения в поръчката телефонен номер ще получите sms с дата на доставка;

-извън зимен период Вие избирате желаната от Вас датата на доставка от съответната функция при завършване на Вашата поръчка (в опцията избор на час отбележете възможното в менюто). В рамките на на 1-2 дни след завършване на Вашата поръчка ще получите sms потвърждение за дата на доставка.