Sheherazade лилиум ориенталски

12,90 лв. 9,90 лв.
  • Кат. номер: .1028
+ -
Купи
Моля, изберете:

Лилиума е едно от най-прекрасните многогодишни цъфтящи цветя в градината. Много предпочитано поради изключително богатите и наситени цветове, издържливостта на лятното слънце а пък същевременно луковиците са студоустойчиви и може не ги вадите от земята. Ориенталските сортове са силно ароматни.

Растенията са засадени в саксии 10х10см. Пресадете растението от контейнера директно в градината или в саксия около ф 22-ф25. Мястото на отглеждане е за предпочитане да бъде слънчево или поне с 4-5 часа директно слънцегреене през лятото. Почвата винаги трябва да бъде влажна но не подгизнала. Лилиума предпочита влажно-засушена почва отколкото влажно-мокра. Силно препоръчваме за обилен цъфтеж да торите с водоразтворима тор за цъфтящи цветя през две седмици от втората половина на април докато растението спре да образува нови цветове. След този период спрете поливането докато стеблата пожълтеят и изсъхнат, след което ги изрежете. Луковиците на лилиума са студоустойчиви /до -30 градуса/ но ако решите да ги извадите от земята ги съхранявайте в много леко влажна торф през зимата.

Доставка
Доставка

Цени на доставки:

- до офис на Еконт: до 7 лв;

- до краен адрес: до 10 лв.

*описаните цени за доставки са максимална стойност. В случай, че при подготовка на Вашата пратка калкулацията на Еконт е на по-ниска от обявените стойности, то Вие ще заплатите по-ниската стойност. Стойността на доставката няма да надхвърли описаните цени на доставка, независимо от обема и стойността на Вашата поръчка.

Във всяка пратка изпратена от нас ще получите:

-право на преглед, застраховка и sms уведомление;

-подробен опис и стойност на продуктите във Вашата поръчка;

-фактура при предоставени данни. ВАЖНО!!! Съгласно актуалната наредба Н-18, издадената от Еконт Експрес ООД "разписка за пощенски паричен превод" служи като платежен документ и замества фискалния бон, издаден от изпращача на стоките;

Уведомеление за дата на доставка:

-през зимния период изпълняваме поръчките при прогноза за нощни температури над 0 градуса. На предоставения в поръчката телефонен номер ще получите sms с дата на доставка;

-извън зимен период Вие избирате желаната от Вас датата на доставка от съответната функция при завършване на Вашата поръчка (в опцията избор на час отбележете възможното в менюто). В рамките на на 1-2 дни след завършване на Вашата поръчка ще получите sms потвърждение за дата на доставка.