Snow Dream роза катерлива

26,90 лв.
  • Кат. номер: .679
+ -
Купи
Моля, изберете:

Този сорт е катерлива роза достигаща височината до 200-250см и ширина около 100см-120см. Розите са засадени и вкоренени в контейнери за рози, торени са с професионална тор за рози и са отгледани в климатичните условията на западна България с надморска височина 650м.

Сорта е с продължителен цъфтеж от април до октомври. Засадете розата на слънчево място или шарена сянка, като най-добрите условия за този сорт е да получава директно слънцегреене поне 4 часа на ден. Препоръчваме след като цветовете започнат да презряват да ги премахнете като отрежете цветоноса.

Следвайте следните правила за засаждане и отглеждане на Вашата роза за да имате максимално добро развитие и пълноценен ефект на този сорт. Засаждането е препоръчително да се извърши в периода март-май или септември-ноември (декември). След като подберете правилното място в градината изкопайте дупка с размер около 30см х 30см и дълбочина около 25-30см. Добре почистете дупката от корени на други растения. На дъното положете пясък или дребен чакъл с дебелина на положения слой около 5см, което е задължително ако почвата във Вашия район е глинеста и не добре дренирана. Извадете розата от контейнера, в който сте я получили. Бъдете внимателни при изваждането с оглед на това кореновата система, която е обгърнала почвата в саксията да бъде минимално запазена. Положете розата в дупката и започнете да попълвате пространството около корена с добре раздробена и почистена от бурени почва. Запазете горното нивото на почвата да е същото както е била при получаването на розата в контейнера. След като извършите описаните по-горе дейности полейте обилно розата с около 6-8л вода. Изчакайте почвата да поеме водата и натиснете внимателно с ръка или крак около корена. След това полейте с още около 2-4 литра вода. Две до три седмици след засаждането не е препоръчително да се тори корена. Торенето е препоръчително да се извършва със специализирана тор за рози,  което се извършва през периода април-октомври веднъж на две седмици. През останалата част на годината не се тори. Силно препоръчваме да извършвате и листно подхранване в периода април-октомври (ноември) със същият разтвор от специализирана тор за рози. През горещините на месеците юли и август поливайте обилно и редовно за предпочитане сутрин или късно вечер но в никакъв случай през деня особено при пряко слънцегреене. Целодневно поливане чрез поливна система доставяща вода директно в корена е позволено.

Правила за торене на рози със специализирана тор за рози: Листното подхранване ще даде на Вашата роза бърз достъп до хранителни вещества, които ще предизвикат по-бърз цъфтеж както и свежа и здрава листна маса. Листното подхранване се извършва веднъж седмично чрез пулверизиране на цялата корона на розата с готовия разтвор. Пулверизирането го извършвайте в момент когато не грее пряко слънце и не вали дъжд поне един час след извършване на листното подхранване. Кореновото торене се извършва веднъж на 12-15 дни чрез поливане с готовият разтвор. Количеството на кореново торене е в зависимост от възрастта по следната схема:

  • но 1 година от засаждането 1 литър разтвор през 12-15 дни;
  • от 1 до 3 години от засаждането 1,5 литра разтвор през 12-15 дни;
  • над 3 години от засаждането 2 литра разтвор през 12-15дни.

Торенето с животинска тор е допустимо но би могло да навреди на развитието на Вашата роза. Както всяка катерлива роза подрязването се практикува през пролетта, като се премахват изсъхналите стебла и разклонения. През пролетта и лятото можете да извършите санитарно подрязвате, което да цели правилно насочване на растежа на розата в посока желана от Вас. Катерливите рози се засаждат на места където желаете да оформяте цветна стена, по арки или огради. Ако желаете да предизвикате повече разклонения от основата на розата подрежете върховете на стеблата.

Доставка
Доставка

Цени на доставки:

- до офис на Еконт: до 7 лв;

- до краен адрес: до 10 лв.

*описаните цени за доставки са максимална стойност. В случай, че при подготовка на Вашата пратка калкулацията на Еконт е на по-ниска от обявените стойности, то Вие ще заплатите по-ниската стойност. Стойността на доставката няма да надхвърли описаните цени на доставка, независимо от обема и стойността на Вашата поръчка.

Във всяка пратка изпратена от нас ще получите:

-право на преглед, застраховка и sms уведомление;

-подробен опис и стойност на продуктите във Вашата поръчка;

-фактура при предоставени данни. ВАЖНО!!! Съгласно актуалната наредба Н-18, издадената от Еконт Експрес ООД "разписка за пощенски паричен превод" служи като платежен документ и замества фискалния бон, издаден от изпращача на стоките;

Уведомеление за дата на доставка:

-през зимния период изпълняваме поръчките при прогноза за нощни температури над 0 градуса. На предоставения в поръчката телефонен номер ще получите sms с дата на доставка;

-извън зимен период Вие избирате желаната от Вас датата на доставка от съответната функция при завършване на Вашата поръчка (в опцията избор на час отбележете възможното в менюто). В рамките на на 1-2 дни след завършване на Вашата поръчка ще получите sms потвърждение за дата на доставка.